[Q] Enlighten phone stuck at wizard

Hi Everyone, I need some serious help - thanks in advance!

I have a LG Enlighten phone - I am a tech, although I am new to the whole smartphone thing (ya, I know, where have I been lol). Anyway, as you probably know it has limited internal storage. So I have a Sandisk 32gb micro sd card installed where I move things over to it to keep space open on the internal. The phone is rooted.

Ok, things were going well - and I am not sure what happened precisely, but obviously I must have moved something over to the sd card I shouldn't have. The phone went wonky on me after a reboot. I got stuck in a boot loop I could not recover from. So I did a factory reset (power button, home, and volume up). That went just fine. I activated just fine to. Problem is after that all I get is: Sorry! the application com.android.lgsetupwizard (process com.android.lgsetupwizard)has stopped unexpectedly. please try again.

You can press the force close button a million times (I probably have) and nothing happens. I have tried EVERYTHING to try to clear this and I can't get passed it. I've spent two days online reading forums, web pages, watching youtube videos - nothing has helped. Problem is, since I did a factory reset its back to defaults (I am assuming) meaning USB debugging and mounting is turned off because it is turned off as default. I can't get passed that infernal screen to turn it back on.

I don't have any data on here that I care about I just want my phone back. I don't mind flashing the rom but for the life of me I can't get at it!

When I go into restore mode, at least with the enlighten it doesn't give you options - it just shows the picture of the android for a few seconds then reboots. No idea what it's doing there.

I tried re-formating the micro sd card thinking maybe it was picking something up from there, that didn't seem to do anything.

I have Android Studio installed, I was hoping to do something through it - but again the phone isn't mounting when plugged into my laptop (windows 7) - it was before - no doubt because that feature is turned off because of the factory reset.

If you have ideas, please speak in small words with lots of steps. Thanks.

HELP!

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by damon15
10 minutes ago
Last post by emie.mayert
3 hours ago
Last post by ureynolds
12 minutes ago
Last post by eddie.howe
2 hours ago
Last post by mathias.hettinger
2 hours ago
Last post by dyost
3 hours ago
Last post by hazle95
3 hours ago
Last post by omayer
1 hour ago
Last post by warren68
2 hours ago